Ponoř se do hlubin designu!

10.11.14



Začátkem týdne jsem se jela podívat na Bienále grafického designu v Brně, které se koná jednou za dva roky.
Byly zde k vidění převážně studentské práce.
-391 prací od 229 autorů z 24 zemí -
Bienále bylo rozmístěno do tří budov.
•V první budově byly návrhy knih a jejich zpracování, šperky, starobylé oblečení, nábytek a šaty.
•Druhá část nás oslovila asi nejvíce. Prošly jsme si tři patra. Ve 3. patře nás obklopila černá tabule rozdělena čtvercovou sítí, kde v každém čtverci byly narýsovány a nakresleny různé vzory a obrazy. Druhé patro patřilo  Rostislavu Vaňkovi, který vytvořil značky pro metro a logo českých Aerolinek. Spodek budovy patřil studentům a jejich profesorům, stěny byly polepeny zadáními úkolů různých témat, což mohla být přínosná inspirace například pro učitele.
•Třetí budova v nás zanechala opravdu zvláštní dojem. Byla z části pojata interaktivně a možná i díky tomu na nás působila chaoticky. Byla oblepená po stěnách papíry s různými nápisy, obrázky a texty.





PRAGUE DESIGN WEEK
!Týden v zajetí designu!

První ročník této výstavy u nás se konal minulý týden 3.-9. 11. 2014 na Staroměstském náměstí v Praze. Díky tomu, že se kamarádky bratr zná s pořadatelem, tak jsme měly možnost se objevit na listině VIP hostů. ( wow to je jak pro hollywoodské hvězdy :D )

Tak a teď už k samotné výstavě.
Vystavovalo zde 66 designerů, firem a škol převážně z ČR. Kdo zná Dům U Minuty např. z Designblogu ví, jak je členitý do menších místnůstek. Působilo to na nás dobrým dojmem a líbilo se nám, jak měl skoro každý vystavovatel svůj, dá se říci, obchůdek  (ano, výstava byla i prodejní). Prolínalo se tu spoustu dobře designově i prakticky vytvořených věcí. Rozmanitost byla opravdu veliká (viz foto)
Celou prohlídku jsme zakončili v design kině, kde se promítala videa nejen o designu a posezením v kavárně ORIGINAL coffee.



Nábytek z popelnic

Bolerko z gumiček


Dětské pítko






Před odjezdem domů byla nutností zastávka ve STARBUCKS ♥

Zda-li bude i druhý ročník této výstavy, což doufáme, určitě se nezapomeňte přijet podívat. Vřele doporučujeme. :)

S pozdravem z vlaku
 FA•NI•CA ♥







You Might Also Like

1 komentářů