SEOUL 7 - Namsan, chrám Jogyensa

25.12.16

Jednou z mých dalších prací bylo focení vánočního editorialu s modelem Fankiem od nás z agentury. Nejprve bych vám měla říci něco o něm. Vzpomínáte na článek z Fashion show? To on je ten slavný youtuber, kterého obklopily fanynky. Takže jsem se psychicky připravovala na to, že nejenže tu bude foťák, ale že po celou dobu bude i on vlogovat. K mému štěstí ale zaspal, takže si kameru nestihl vzít a natáčel pouze na mobil, ale to úplně minimálně. Bylo ale fajn fotit s někým, s kým se už "znám", je to mnohem zábavnější. Někdy až moc, protože jsem měla problém se přestat smát, když jsem se zrovna měla tvářit vážně.

 

V týdnu mě na Fb kontaktovala ještě Češka Sandra. Takže v sobotu jsme se s ní a Simčou domluvily na výšlapu na Nansan, což je park a hora v centru města, na níž se tyčí i vyhlídková věž N Seoul tower. Výšlap nebyl nijak náročný, zabralo nám to asi hodinu a většina cesty byla po schodech. Na N Seoul tower jsme se nakonec rozhodly nejít, protože bylo poměrně mlhavo a tlačil nás čas a hlad. Po vyhlídce na město jsme tedy vyrazily zpět najít něco k obědu. Šly jsme k nedaleko vzdálenému trhu. Cestou jsme míjely další obří průvod protestantů...nojo, sobota...
Nakonec jsme našly, co jsme hledaly, a usadily se v korejské restauraci.
Po obědě jsme se rozhodli dojít k nedalekému chrámu, ale už jsme tušily, že se tam budeme plahočit zbytečně. Naše obavy byly na místě, jak jsme totiž očekávaly, tak v okolí paláce probíhala demonstrace, kvůli které jsme k němu ani neprošly.
Náš pokus vrátit se domů metrem byl marný, protože už vchod k němu byl ucpaný lidmi a nechci si ani představit, jak to muselo vypadat v samotných vagónech.
Nakonec jsme musely najít zastávku jiné linky a dojít k ní. Procházka to byla pořádná.








Ve stejném složení jsme vyrazily i v neděli. Ta byla nabitá památkami. Nejprve krásný chrám Jogyensa, kde se zrovna konal i nějaký festival květin. Dále jeden palác, po něm následovala zastávka v tradiční čajovně a nakonec jsme zamířily do svatyně Jongmyo, která je významnou památkou UNESCO. Historii má sice zajímavou a jsou zde pohřbeni snad všichni panovníci, ale vzhledově nás nezaujala. Shodly jsme se, že vypadá jako velká stodola nebo stáj na koně.











You Might Also Like

0 komentářů